De zoekwoordplanner

Als je niet weet waar je moet beginnen en op wat voor termen je websitebezoekers zoeken, dan biedt Google hulp. Google AdWords heeft een zoekwoordplanner waar je gratis gebruik van kunt maken. je geeft voor je belangrijkste product of dienst een lijst van relevante woorden, die je ieder moment eenvoudig kan aanpassen.

Google toont je de populariteit (zoekvolumes) van de verschillende woorden, dit is het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten voor dat woord. Google laat ook zien hoeveel concurrentie er op bepaalde termen is. Hoe groter de concurrentie, des te meer je betaalt voor een advertentieklik.

Waar wordt op gezocht?
De woorden die een internetgebruiker intikt wanneer hij of zij iets zoekt, zijn bepalend voor de advertenties die worden getoond in Google. Verplaats je daarom in potentiële klanten en bedenk welke zoekwoorden ze gebruiken. Wat zou hij of zij intikken om jouw dienst of product te vinden?

Ter illustratie:
Het onderwerp “een weekendje fietsen in Maastricht” bevat een brede selectie zoekwoorden. Niet alleen fietsen, weekendje weg en Maastricht vallen binnen de waarschijnlijke zoektermen maar ook toerfietsen, sportfietsen, wielrennen, fietsroutes, vrienden op de fiets, Limburg, fietsvakantie, overnachting met fiets, fiets meenemen in de trein, etc. zijn allemaal zoektermen die gelieerd zijn aan “een weekendje fietsen in Maastricht”. Het is aan jou om te bepalen welke van de vele mogelijkheden mensen kunnen intikken om bij jouw bedrijf terecht te komen.

 

Google tools bepaal je online marketing strategie

 1. Deze 5 Google tools kunnen jou enorm helpen. Het is wel belangrijk dat je weet welke tool je voor welk onderdeel moet gebruiken en daarom Bespreken we hier de belangrijkste Google tools. Deze software word gratis aangeboden door Google.nl.  De besproken tools in dit artikel zijn welbekend in marketing land. Vrijwel alle specialisten maken gebruik van deze geavanceerde tools. Ook wanneer je net begint met online marketing is het goed dat je basiskennis hebt. Niet genoeg tijd om zelf meer kennis op te doen? Neem dan contact op voor vrijblijvend Sea advies.

De volgende Google tools worden besproken op deze pagina:

 1. De zoekwoordplanner


   

 2. Google pagespeed insights


   

 3. Google mobile frendly


   

 4. Google trends


   

 5. Google search console


1. De zoekwoordplanner in het verleden ook wel keywordplanner genoemd

Iedereen weet dat het allemaal draait om zoektermen. De zoekwoorden kan je invoeren in je dashboard bij AdWords. Dit zijn natuurlijk woorden waar je graag op gevonden wilt worden met jou website. Maar hoe weet je nou welke zoektermen belangrijk zijn voor jou en hoe achterhaal je of er wel of geen zoekvolume op het betreffende keywoord zit. Hoe vaak word er gezocht op een term, wat is de cpc welke je betaald per zoekwoord, en andere belangrijke informatie wat je zou willen weten.

De zoekwoordplanner maakt informatie inzichtelijk. Hier volgt een filmpje over deze handige tool:

Meer weten over de zoekwoordplanner? Dan kan je dit hier bekijken. Wil u persoonlijk advies krijgen over de Keywoordplanner of andere Google tools? Neem dan vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.


2. Google Pagespeed Insights meet laadsnelheid

De laadsnelheid is een belangrijk onderdeel wanneer je afhankelijk bent van conversies uit je webshop. Wanneer je het belangrijk vind dat je bezoekers een prettige ervaring overhouden aan het surfen op je site dan staat de laadsnelheid voorop. Met Google Pagespeed Insights heb je de mogelijkheid om je snelheid volledig inzichtelijk te krijgen. Wanneer een specifiek onderdeel vertraging veroorzaakt krijg je meteen instructies om dit probleem op te lossen.

Pagespeed Insights maakt informatie inzichtelijk. Hier volgt een filmpje over deze handige tool:

Meer weten? Dan kan je dit hier bekijken.


3. Google mobile is jou website responsive?

Het is inmiddels iedereen bekent dat een mobiel vriendelijke website essentieel is voor de vindbaarheid en effectiviteit van je website. Google mobile frendly geeft je inzage in de mobielvriendelijkheid van jou website. Het laat zien hoe jou website eruit ziet op de verschillende schermen gebruikt worden. deze tool geeft ook meteen tips voor over hoe je jou website mobile responsive maakt.

Hier volgt een filmpje over deze handige tool:


Lees hier over waarom het zo belangrijk is dat uw webdesign mobiel vriendelijk is.


4. Google trends voor je online marketing strategie

Google trends is een supergave tool waarmee je inzichtelijk kunt maken wat de potentie is van je zoekwoorden. Het laat zien of er in de toekomst net zoveel mensen op zullen zoeken als en of dat meer of minder is. Aan de hand van deze gegevens kun je jou online marketing strategie bepalen.

Hier volgt een filmpje over deze handige tool:

Meer weten over Google trends?


5. Google search console voor webmasters

Google search console is inmiddels onmisbaar voor webmasters en internetondernemers. Iedereen die op een professionele wijze bezig is met zijn online marketing maakt gebruik van deze onmisbare tool. De webtool maakt inzichtelijk op welke zoekwoorden jou website is gevonden afgelopen tijd. Je kan ook zien waar jou website naar toe linkt en welke websites naar jou linken inclusief de kwaliteit van deze weblinks.

Hier volgt een filmpje over deze handige tool:

Meer informatie over deze webmastertool vind je hier.


Wil jij liever niet gebruik maken van deze Google tools omdat je hier niet genoeg tijd en kennis voor hebt? Wil je deze informatie kunt gebruiken in combinatie met AdWords maar weet je niet hoe? Kies dan voor Google AdWords uitbesteden Je kunt altijd vrijblijvend informatie opvragen. Ook een offerte aanvraag is bij ons altijd vrijblijvend.