De tabbladen Functies, Dasboard en webmaster tools vind je terug onder Algemeen. Het Yoast dasboard geeft je inzage in waardevolle data. Denk hierbij aan de indexering van je website pagina s.

Het kopje problemen en meldingen moet ook in de gaten worden gehouden. Natuurlijk zijn problemen belangrijker dan meldingen.

Je kunt hier ook belangrijke meldingen krijgen over bepaalde crawlfouten. Wil je meer weten over de crawlfouten van je website? Probeer dan eens search console ook bekend als webmaster tools.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alle meldingen voor nu te negeren. Klik simpelweg op het kruisje aan de rechterkant zodat de meldingen verdwijnen. Je hebt gelukkig altijd de mogelijkheid om de meldingen nogmaals naar voren te halen zodat je ze kunt oplossen.

Het kopje functies kunnen we vinden onder het tweede tabblad van algemeen. Hier vind je erg handige functies voor het optimaliseren van je seo website. Het werkt echt heel simpel want je kunt de opties heel simpel aan en uit zetten.

seo optimization

Yoast premium plugin

SEO-analyse

Deze optie staat standaard ingeschakeld. Deze handige optie analyseert je website content en geeft handige tips. Deze analyse is op alle pagina s beschikbaar en wel precies rondom het veld waar je de meta in moet vullen. Erg handig dus!.

Leesbaarheidsanalyse

De naam zegt het al. Deze analyse helpt mee zodat je website teksten goed leesbaar kunt maken. Niet alleen voor de Google computer maar voornamelijk voor de mensen. De techniek Flesch Reading Ease word hierbij gebruikt.
Deze functie staat standaard op ingeschakeld

Cornerstone content

Cornerstone content bestaat uit de beste, belangrijkste artikelen op uw website. Cornerstone-artikelen staan bekend om relatief lange, informatieve artikelen te zijn. Dit soort artikelen combineren meestal inzichten uit verschillende blogposts en behandelen alles wat belangrijk is over het betreffende onderwerp. Cornerstone-inhoud kan een blogbericht of een pagina zijn. Zorg er in ieder geval voor dat de teksten goed geschreven zijn en werk ze regelmatig bij.
Deze functie staat standaard op ingeschakeld

Tekstlinkteller

Je interne linkstructuur is erg belangrijk. Deze functie geeft je inzicht in je linkstructuur.

Deze functie staat standaard op ingeschakeld

Linksuggesties

Als u goed wilt rangschikken, moet uw sitestructuur perfect zijn. Een manier om uw berichten en pagina’s aan elkaar te verbinden is, door relevante deeplinks te maken.

Yoast SEO Premium laat zien hoeveel interne tekstlinks u in uw bericht heeft en hoeveel interne links er zijn naar een bericht. Als een belangrijk bericht weinig links krijgt, weet je dat je links naar dat bericht moet toevoegen!

Yoast & Ryte

Met Ryte kunt u uw hele website analyseren op technische fouten en de optimalisatiemogelijkheden in een handomdraai ontdekken. Met de krachten van Yoast en Ryte gecombineerd, kunt u het meeste uit uw website halen. Probeer het gratis!

Klik op “Google Search
Console” om verbinding te maken met webmaster tools.

Search Appearance
De tabbladen onder Search Appearance hebben allemaal betrekking op hoe jouw website te zien zal zijn in de zoekmachines.

Search Appearance > Algemeen

Op tabblad 1 geef je aan welk teken je wilt gebruiken in je paginatitels. Pagina titels zijn de zinnen die je terug ziet in Google search resultaten.Wil je van een specefieke pagina de pagina titel en meta discription aanpassen? Ga dan naar het kopje homepage en voorpagina.

Knowledge Graph
Hier kan je aangeven of je een ondernemer bent of dat je voor particuliere doeleinden bezig bent met WordPress.
Je kunt het beste altijd kiezen voor bedrijf zodat je de kans krijgt om je eigen logo te uploaden.

De plugin Yoast verzend deze informatie rechtstreeks naar Google zodat deze dit kan gebruiken voor eventuele zoekresultaten.

Search Appearance > Contenttype
Hier kun je specefieke instellingen wijzigen die gaan over je berichten en pagina s.