Seo tool

Seo tool Yoast altijd gebruiken

Eigenlijk zou je deze handige, slimme en gratis Seo tool voor al je online marketing artikelen moeten inzetten. Er is echter 1 klein probleempje. De tool is uitsluitend werkzaam in een wordpres omgeving.

Hoe kan je toch profiteren van deze zoekmachine optimalisatie en analyse tool zonder gebruik te maken van het open source systeem Wordpres?

Wat heb je nodig om de Seo tool van Yoast te kunnen gebruiken voor het optimaliseren van je content ook wanneer je niet op een WordPress site plaatst?

Seo uitbesteden kan voor veel startende ondernemers niet uit. Natuurlijk in een later stadium wanneer je webshop goed draait is het uitbesteden waarschijnlijk noodzakelijk omdat het steeds meer tijd en expertise van je gaat vragen. Tijd en kennis wat energie en focus van je vergt.

Dit zijn juist de dingen welke je als webshop winkelier nodig hebt voor andere zaken zoals je voorraad beheer, import en export, en nog heel veel andere elementen die komen kijken bij het runnen van een online winkel.

Maar voordat je dit punt hebt bereikt zal je toch echt zelf een begin moeten maken.Het is in ieder geval sterk aan te raden dat je start met regionale seo. Goed vindbaar zijn in eigen regio levert vaak het snelst rendement.

Wanneer Seo optimalisatie helemaal nieuw voor je is dan werkt het beter wanneer je 2 a 3 en max 5 zoektermen als focus neemt tijdens het schrijven van artikelen. Je zult immers met unieke artikelen moeten komen die aansluiten bij jou online strategie. Het opzetten van een linkprofiel online maken voor jou internetonderneming vergt een zekere focus en borging van kwaliteit.

Stel je wilt hoog ranken op de zoektermen “zoekmachineoptimalisatie” “internetmarketing” en “online marketing”. Dan is het zaak unieke artikelen op externe websites plaatsen. Deze artikelen moeten allemaal uniek zijn geschreven en ieder met de 3 bovenste zoektermen erin verweven. Deze content zal je op externe websites moeten plaatsen. Het verzamelen van hoogwaardige websites met een hoge page authority alleen al kan een moeilijke en slopende klus zijn. Pagerank weegt al lang al niet meer mee wanneer het om hoger ranken in het algoritme van Google gaat.

Momenteel zijn veel internet marketing partijen zoals die van Genen die complete linkbuilding pakketten aanbieden. Op een website in een mooi jasje gegoten is het zeer aanlokkelijk online een TE MOOI OM WAAR TE ZIJN PAKKET want zo noem ik het maar even te kopen. Helemaal wanneer dit soort linkbuilding pakketjes voorgeschoteld worden juist op het moment dat je als webshop winkelier om 1 uur snachts achter je bureau zit en je afvraagt waar je aan begonnen bent.

Mijn advies is nooit te betalen voor links. Op korte termijn zou dit interessant kunnen zijn maar op ten duur zal Google Rankbrain en algoritme concluderen dat je betaald hebt voor een link met als gevolg een averechts effect. De kansen zijn uiteindelijk zeer groot dat je voor eeuwig gebannen word uit de populairste zoekmachine ooit.

Het adverteren en aanbieden van je producten op ecommerce partners zoals Marktplaats Admarkt, Bol.com, Beslist.nl, Kieskeurig etc met content en weblink kan wel worden gebruikt doordat Google hier verschil in maakt. Het ruilen van links onderling door veel webmasters is niet negatiefs maar ook niet positief en daarom toch zonde van je tijd.

Wanneer je eindelijk een lijst met goede websites hebt voor het plaatsen van content begin je met het plaatsen van artikelen. Nu is het zaak dat je de regels van Google in je achterhoofd houd tijdens het schrijven. Zo moet je bijvoorbeeld nooit minder dan 300 karakters lange berichten schrijven. De zoektermen waar je hoger op wilt ranken moeten verwerkt zijn in het artikel op een natuurlijke manier en moet dan ook een zogenaamde dichtheid ook wel keyword intensiteit voldoen.

De titel van je bericht mag niet te lang of te kort zijn. Maar hoe weet je nu zonder al te veel tijd kwijt te zijn of jou nieuw geschreven artikel aan deze eisen voldoet, zodat je altijd een borging van kwaliteit hebt? Met de Seo tool van Yoast krijg je op een overzichtelijke wijze inzage in deze gegevens. Deze Seo tool van Yoast kan je gratis downloaden in een beheer panel van WordPress. Je moet dus toegang hebben tot een website waarna je de tool download en implementeert in de editor van WordPress.

Seo uitbesteden

Hoe inloggen met een Wordpres website?

  • Admin/Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
Bovenstaande gegevens heb je nodig van een bestaande wp website. De link waarmee je in kan loggen zal gewoonlijk op /admin eindigen. Bijvoorbeeld: www.seo uitbesteden.nl/admin
 
Via het menu aan de linkerkant kan een nieuwe plug-in zoeken. Daar zoek je op “yoast seo” of een combinatie hiervan.
 
Eenmaal geïnstalleerd hoef je alleen maar naar de editor te gaan via de optie “nieuwe pagina”
 
Haal een nieuw artikel door de editor en blijf altijd op dezelfde pagina. Belangrijk dat je niet per ongeluk bestaande pagina’s wijzigt of verwijderd. Nu is dit prima te overzien omdat dit met WordPress prima terug te draaien is maar beter voorkomen dan genezen.

Omdat je niet op wp sites plaatst zijn eigenlijk alleen deze onderdelen m.b.t. de Seo tool van Yoast belangrijk:

  • Keyword intensity Probeer niet meer dan 2 a 3 focus keywords in het artikel te verwerken. Je kan er veel meer doen en dan blijft hij op groen maar dat is minder effectief.
  • Aantal karakters
  • Minimaal 300 dan staat hij op groen. Als je effectiever wilt zijn zorg je dat je artikel tussen de 350 en 450 zit.
  • Titel lengte
  • Spreekt voor zich.
Wanneer je het artikel goed hebt bijgeschaafd en je plaatst het extern dan moet je natuurlijk wel ff foto s etc toevoegen. Wanneer dat systeem de mogelijkheid heeft om keywords toe te voegen probeer dan maar 1 in te vullen. Enkelvoud, meervoud kan wel maar dat is genoeg.
 
Wil je graag advies over hoe jij de vindbaarheid van je webshop kan verbeteren door in te spelen op het algoritme van Google? Wij denken graag mee over een effectieve online marketing strategie welke aansluit bij je uiteindelijke doelstellingen. Vraag vrijblijvend een offerte aan via deze link.