Vaak lukt het ondernemers niet of nauwelijks om zelf een mooie WordPress website te maken. Toch liever zelf een WordPress website maken? Probeer dit dan met elementor de nieuwste en beste pagebuilder van het moment. Neem rustig de tijd om onze WordPress elementor handleiding te lezen en mocht u vragen hebben dan horen we dit graag.

Heeft u nog geen responsive website?

Het komt  onprofessioneel over wanneer u geen responsive Webdesign emmeloord heeft. Sinds november introduceert Google een mobielvriendelijk label. Dit houd in dat de zoekmachine aangeeft aan de betreffende gebruiker of een bepaalde url wel optimaal is voor de internet bezoeker. Google heeft in het verleden al aangegeven dat zij een test aan het draaien waren zodat zij de mobiele gebruikservaring een boost konden geven in de rankings. Vanaf 21 April 2015 zal Google de mobiel vriendelijkheid van uw website of webshop meenemen als ranking factor. Zorg dat u als internetondernemer er klaar voor bent.

Responsive website

De invloed op de rankings?

De verwachting is dat de mobiele ranking van grote invloed zal zijn. Dit geeft Google zelf ook aan. Is jou website nog niet optimaal voor mobiele gebruikers? Dan is er zeker een kans dat je je prominentste posities gaat verliezen. Dit telt extra zwaar wanneer uw concurrenten wel een mobiel vriendelijke website hebben.

In hoeverre heeft het mobiele algoritme invloed op het bezoekers aantal en conversies van uw website? Dit is niet helemaal duidelijk. Onthoud dat mobiele bezoekers vaak aan het orienteren zijn om later thuis achter een desktop de koop af te ronden.

Wat er bekend is over het mobiele algoritme

De feiten over het mobiel vriendelijk algoritme en responsive websites:

  • Het mobiel vriendelijke concept gaat gelden over de hele wereld 21 april begint de uitrol.
  • Het kan een tijd duren voordat het overal meeweegt
  • Het mobiele algoritme heeft geen invloed op de posities van desktops
  • Het algoritme draait live. Dus wanneer u uw site na 21 April alsnog optimaliseert voor mobiel gebruik zal het resultaat snel zichtbaar zijn binnen de zoekmachine Google.nl
  • De mobiel vriendelijkheid zal per pagina worden bepaald.
  • Zodra je in het bezit bent van het mobiel vriendelijke label dus een responsive website dan zal dit direct meewegen in de zoekresultaten

Google Adwords advertenties en mobiele rankings

Wat betreft Google Adwords advertenties hier blijft alles gelijk. Uw Adwords campagnes zullen niet meer of minder resultaat gaan opleveren wanneer u wel of geen mobiel geoptimaliseerde website heeft.

Testen of uw website geoptimaliseerd is voor mobiel? Doe dan hier de gratis test!

Heeft u moeite met de optimalisatie van uw pagina?  Of wilt u adwords uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.