Powersuite rank tracker handleiding 2018

Monitor zoekwoord posities in verschillende zoekmachines

Inhoudsopgave Rank tracker 2018

Stap 1: Selecteer de juiste zoekmachine.

Stap 2: Zoekwoorden aan pagina's koppelen

Stap 3: Tracking van Universal Search-resultaten instellen.

Stap 4: Voeg je concurrenten toe.

Stap 5: Stel je voorkeuren in

Stap 6: Check je posities

Om te beginnen moeten we eerst de juiste zoekmachines selecteren. Voordat je de zoekmachines in gaat stellen is het dus belangrijk dat je weet welke doelgroep je wilt bereiken. Google.com, Yahoo.com en Bing.com zijn de beste keuze wanneer je internationale bezoekers wilt trekken.

Bevind je doelgroep zich in een specefiek gebied of land dan moet je eerst de belangrijkste zoekmachines per locaie vinden en deze vervolgens instellen in Rank tracker.

Stap 1: Selecteer de juiste zoekmachine

Hoe doe je dit?

Voer Rank Tracker uit en open uw project.
Ga naar Voorkeuren -> Zoekmachines met voorkeur en selecteer uw doelzoekmachines in de lijst met meer dan 300 ondersteunde zoekmachines.

De juiste zoekmachines instellen met rank tracker 2018


How-to: Set up your target SEs. Run Rank Tracker and open your project. Go to Preferences -> Preferred Search Engines and select your target search engines from the list of over 300 supported ones.

Zoekwoorden aan landingspagina’s koppelen


Basically, a point of arrival is a page that you’d like your site’s guests to ‘arrive’ on — and a page you’d jump at the chance to rank in indexed lists for a given term. You can scarcely have one and a similar page enhanced for every one

Stap 2: Koppel uw zoekwoorden aan pagina's.

Selecteer in Rank Tracker het trefwoord of de zoekwoorden waarvoor u een bepaalde pagina optimaliseert, klik op de rechtermuisknop en klik op Geselecteerde zoekwoorden koppelen aan lndingspagina / URL’s.

Tip:

Kijk of een van uw pagina’s al op uw zoekwoorden staat. Als een van de pagina’s van uw site al gerangschikt staat voor een bepaald zoekwoord, is het misschien een goed idee om aan de inhoud van die pagina te werken in plaats van te proberen een geheel nieuwe pagina te rangschikken. Nadat u een rangschikkingscontrole in Rank Tracker heeft uitgevoerd, controleert u of sommige van uw pagina’s al voor sommige termen zijn gerangschikt – en blijf deze optimaliseren om ze naar de top te halen.

De posities van je site in Universal Search-resultaten


Als je de posities van je site in Universal Search-resultaten, zoals Places, Video’s of afbeeldingen, samen met de organische vermeldingen wilt bijhouden, kun je dit aangeven in de instellingen van Rank Tracker.

Stap 3: de tracking van Universal Search-resultaten instellen

Stap 4: Concurrenten toevoegen

Samen met de posities van je eigen site, wil je waarschijnlijk de zoekwoordposities van concurrenten volgen – zodat je precies kunt zien hoe je eigen zoekwoordposities zich verhouden tot die van de concurrent en hoe de ranglijsten van je online rivalen in de loop van de tijd veranderen.

Geef de URL’s van je concurrenten op. Ga naar Instellingen> Concurrenten in Rank Tracker, druk op om een ​​concurrent toe te voegen en vul de gegevens van de concurrent in.

Concurrenten toevoegen met rank tracker 

Geef de URL’s van je concurrenten op. Ga naar Instellingen> Concurrenten in Rank Tracker, druk op om een ​​concurrent toe te voegen en vul de gegevens van de concurrent in.

Positie check precisie


Ga naar instellingen> Positie check precisie en geef aan of je meerdere resultaten per zoekwoord wilt bijhouden. Hier kun je ook het aantal resultaten instellen (per zoekopdracht) dat je wilt controleren.

Stap 5: Stel je voorkeuren in

Positie check precisie

Hier kun je instellen hoeveel resultaten van zoekmachines je wilt controleren en welke methoden je hiervoor wilt gebruiken.

Ga naar instellingen> Positie check precisie en geef aan of je meerdere resultaten per zoekwoord wilt bijhouden. Hier kun je ook het aantal resultaten instellen (per zoekopdracht) dat je wilt controleren.

Stap 6: Check je posities

Posities checken

Je ziet straks een voortgangsgrafiek in de loop van de tijd verandert deze (hopelijk omhoog) om zo je ranking groei visuele vorm te geven.

Check je zoekwoord posities


Klik in de Rank Tracker-werkruimte om de posities van uw site in uw doelzoekmachines bij te werken. Nadat u uw posities meer dan eens hebt gecontroleerd, ziet u een verschilwaarde die is berekend om uw voortgang in de rangorde te weerspiegelen.

Tip:

Pas de zoekveiligheidsinstellingen aan.

Zoals je waarschijnlijk weet, kunnen zoekmachines gevoelig zijn voor geautomatiseerde verzoeken. CAPTCHA’s gebruiken af ​​en toe zelfs blokades voor IP’s om te voorkomen dat hun servers overbelast raken met zoekopdrachten die door robots worden verzonden.

In Instellingen> Zoek Veiligheidsinstellingen vindt je een aantal voorkeuren die je kunnen helpen rank tracker veilig te gebruiken