Travix lanceert nieuwe website

Ondernemersnieuws vandaag: 

1. Travix komt met een nieuw online reisconcept

Hema breidt uit naar Engeland en Spanje, Vlaamse ondernemer gaat de frisdrankwereld suikervrij maken.

Travix, de online reisorganisatie achter websites als Vliegwinkel.nl, CheapTickets.nl en BudgetAir.nl, heeft een nieuw concept gelanceerd. Het gaat om gowithMax, een reiswebsite waar klanten aanbiedingen krijgen. Dat zegt ceo John Mangelaars in een interview met Emerce. Travix, het miljardenbedrijf van John Fentener van Vlissingen, zou een een ware geldmachine zijn. Het mist soms klantenbinding. Daar moet het nieuwe concept een einde aan komen, aldus de ceo.

2. Vlaamse ondernemer steekt miljoenen in stevia

De Vlaamse ondernemer Marc Saverys investeert 70 miljoen dollar in de suikervervanger stevia. Dat meldt De Tijd. Saverys pompt het via zijn investeringsmaatschappij Stevia One in de bouw van een extractiefabriek voor stevia en in de uitbreiding van een steviaplantage in Peru. Hij wordt de grootste leverancier ter wereld. Er is volgens de ondernemer een groeiende vraag van grote frisdrankproducenten naar het product.

3. Hema breidt uit naar Engeland en Spanje

HEMA gaat internationaal in de aanval. Vanaf volgend jaar wil het warenhuis winkels openen in Spanje en Engeland. Dat zegt bestuursvoorzitter Ronald van Zetten tegen Nieuwsuur. HEMA heeft op dit moment iets meer dan 500 vestigingen in Nederland. Ook heeft het winkels in België, Luxemburg en Frankrijk. In Frankrijk zegt Van Zetten ongeveer 30 nieuwe winkels te willen openen.

4. Werkgeverslasten omhoog in 2014

Werkgeverslasten zullen in 2014 stijgen. Dat schrijft Nuzakelijk op basis van gegevens salarisverwerker ADP. Het totaal aan werkgeverspremies stijgt van 18,33 procent in 2013 naar 19,16 procent dit jaar. Hierbij gaat het om premies voor werknemersverzekeringen en de Zorgververzekeringswet. De laatste premie daalt wel voor het eerst in jaren. Er zijn wel grote verschillen tussen sectoren. Vooral in de bouw, metaal en techniek gaan werkgevers er op achteruit.

5. Jeff Bezos met spoed geëvacueerd van Galápagos-eilanden

Een uitje naar de Galápagos-eilanden, voor de kust van Ecuador, kreeg een abrupt einde voor Jeff Bezos. De 49-jarige oprichter van Amazon blijkt op 1 januari met spoed aan land te zijn gebracht nadat hij onwel werd. De ondernemer werd vervolgens naar een ziekenhuis in de VS gevlogen. Hij is daar behandeld zijn voor een niersteenkoliek.

6. En dan dit: elektronicabonanza in Las Vegas

Deze week is het ook weer tijd voor het elektronicacongres CES. Vanaf 7 januari opent de CES in Las Vegas de poorten. Grote en kleine fabrikanten in de wereld van consumentenelektronica komen er doorgaans met nieuwe producten. Bij Inc een overzicht van de belangrijkste trends dit jaar.

Tot zover de Sprout update van 6-1. Tot morgen! Mis je iets of wil je gewoon reageren? Doe het hieronder of op Twitter of Facebook.

Nieuws inhalen? Lees de update van vrijdag

Elke dag deze nieuwsupdate ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, met dagelijks de nieuwsupdate van Sprout, plus inspirerende verhalen, tips tricks, expertblogs en columns.